Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Arvskifte – dela upp arv

Arvskifte betyder att dela upp den avlidnes eventuella tillgångar mellan arvingarna. Här kan du läsa om hur du gör för att flytta över de tillgångar som dödsboet har i Vimmerby Sparbank till arvingarna.

Two people working in front of the computer together

Så går det till

 • Har du gjort en bouppteckning och registrerat den? Annars, gör det först. Mer om bouppteckning
 • Gör en arvskifteshandling som visar vem som ska ärva vad.
 • Få hjälp att fördela de tillgångar som finns i Vimmerby Sparbank. Använd våra checklistor och blanketter längre ner på sidan. 

Arvskifteshandling och tidsgräns arvskifte

Få hjälp av oss att fördela arvet

Aktuell kötid för arvskiften

Hanteringstiden för arvskiften är 10-11 veckor.

Det här är den genomsnittliga handläggningstiden och inte en exakt tidsangivelse för när ditt ärende blir klart.

Handläggningstiden kan variera, exempelvis vid begäran om kompletterande uppgifter eller att likviddagar tillkommer vid försäljning av värdepapper och fonder. Läs gärna igenom våra checklistor för arvskifte och försäkra dig om att alla dokument och uppgifter finns med innan du skickar in ditt ärende till oss.

Vi behandlar ärenden i den ordning de inkommer till oss och vi hanterar samtliga ärenden i samma kö – oavsett om du är privatperson, boutredningsman eller har utsetts av tingsrätten att förvalta dödsboet.

Observera att hanteringstiden för betalningsuppdrag, det vill säga hjälp att betala räkningar utställda till dödsboet, är cirka 3 arbetsdagar.

Checklistor och blanketter

Adress till Arvskiftesgruppen

Swedbank Arvskifte

FE 930
107 77 Stockholm

Andra läser också

 • Äktenskapsförord

  Ska du och din partner gifta er? Att tänka på att göra slut när man precis ska gifta sig kan kännas konstigt. Men om ni skriver ett äktenskapsförord redan nu så bestämmer ni själva hur ni vill ha det och det blir tydligt om ni skulle skilja er senare.

  Äktenskapsförord
 • Hjälpa någon med bankärenden

  Behöver du eller en närstående behöver hjälp med bankärenden och ta hand om vardagsekonomi? Då finns hjälp att få. Läs mer om vilka alternativ som finns.

  Hjälpa någon med bankärenden