Skip to content

Bo

Inspirerande nyheter som ger dig bättre koll på bostadsmarknaden och din boendeekonomi. Så att livet blir enklare och framtiden roligare. Läs mer om boende och skapa dig en bättre framtid!

För dig som ska köpa bostad

jakt efter ny bostad?

Young boy opening the front door to his house

Funderar du att köpa gård?

Att skaffa gård är för många ett livsstilsval som lockar. Kanske söker man ett liv bortom storstadens stress. Att få leva närmre naturen, kanske odla i mindre skala eller hålla djur. Här får du expertens tips om vad du ska tänka på.

A farmer by his tractor

8 saker att tänka om du ska köpa sommarstuga

Lockar det att ha en egen liten täppa att åka till på helger och under ledigheter? Vi guidar dig i stugdjungeln!

Girl sitting on a swing

4 tips till dig som vill köpa bostad utomlands

Många svenskar drömmer om att köpa bostad utomlands, men vad ska man tänka på?

Woman sitting barefoot on steps.

Vad krävs för att bolån?

Många drömmer om att kunna köpa en egen bostad. Men det är mycket som vägs in innan man blir beviljad ett bostadslån. Vi benar ut vad som krävs – och hur besluten tas.

Låna till renovering? Alternativen och tipsen

Att låna till en renovering kan ibland vara nödvändigt, och det finns några saker som är bra att tänka på. Här är några tips att ha i åtanke innan du sätter igång.

8 tips när du ska låna pengar

Funderar du på att ta ett lån till den där miljöbilen du länge drömt om? Eller kanske rör lånet huset. Oavsett behov så gäller det att ha koll på vad det faktiskt innebär att låna pengar. 

För dig som ska sälja

Dags att sälja bostaden?

Här kommer lite tips till dig som sålt eller är på väg att sälja sin bostad.

Couple hanging a painting on the wall

Vad gäller vid samägande av sommarstuga?

Hur gör man om man är syskon som ärver en sommarstuga? Och hur gör man om man inte vill ha den? På under fem minuter får du veta vad som gäller i vår podd.

Friends unpacking a car at country house.

kan du som köpare och säljare tänka i coronatider

Bostadsmarknaden har självklart liksom resten av samhället påverkats av corona. Fastighetsbyråns expert ger sin syn på läget och möjligheterna att göra en bra bostadsaffär just nu. 

 

Three persons in a discussion at a café.

För dig som vill renovera

Säsongs-se-om-ditt-hus!

Det kan finnas många anledningar till att man vill renovera. Kanske passar inte stilen eller har familjen vuxit? Här kommer lite tips till dig som ska ändra om hemma.

 

Woman carpenter, leaning - small business

Tips

När vuxna barn bor hemma

Att vuxna barn bor hemma är idag ingen ovanlighet. Men när är det egentligen rätt att barnen börjar betala för sig hemma, och vilka andra saker kan man förvänta sig av sitt vuxna barn?

Two teenagers and a man getting in to a turquoise car.

14 tips för trångbodda

När familjer växer är det inte alltid boytan kan anpassas. Samma sak, förstås, när familjer separerar och kanske får färre kvadrat att leva på. Men om man tänker smart går det faktiskt att göra mer än man tror med små utrymmen.

A family outdoors with raincoats on.

Hyra ut bostaden? Tänk det här!

Att hyra ut stugan när du ändå inte är där, låta någon annan bo i din lägenhet eller kanske bara hyra ut ett rum är ett bra sätt att få in lite extra pengar. Men det finns lite regler att ha koll på. Vi har listat de viktigaste!

A couple with suitcases in the city.