Meny
Våra företagstjänster
Betala och ta betalt
Företagslån och finansiera
Spara och placera
Pension och försäkring
Internetbank, app, BankID
Er verksamhet

Ung Företagsamhet

Prova livet som företagare. Hos Vimmerby Sparbank kan du prova på att vara företagskund utan avgift.

Two young adults pays with smart watch

Unga är Sveriges framtid och fler företagare behövs, därför samarbetar vi med Ung Företagsamhet och lär unga om entreprenörskap.

Det här ingår i det avgiftsfria UF-erbjudandet*

* För UF-företag är tjänsterna avgiftsfria under UF-året. Värdet av tjänsterna är 500kr/år, fördelat enligt följande: Bankgironummer (ett Bg-nummer ingår) - 250 kr/år. Internetbanken för företag med betalningar - 250 kr/år. Swish för företag - 1,50 kr/mottagen betalning.
Transaktionskostnader tillkommer vid fler än 500 inbetalningar till Bankgironumret samt vid fler än 500 betalningar till Bankgironummer via Internetbanken. Se prislista företag på webbplatsen

Checklista: så här blir du UF-kund i banken

Först lite juridik

Ett UF-företag är inte en egen så kallad juridisk person. Det innebär att du och de andra som driver UF-företaget är personligt ansvariga för de avtal ni ingår för UF-företaget. Därför behöver alla i ert företag vara med på mötet med banken, ha med en giltig id-handling och skriva under avtalen med oss. Är någon av er omyndig? I så fall ska hens förmyndare/vårdnadshavare skriva under blanketten ”Godkännande av avtal för omyndig avseende UF-företagande”.

 

 

 1. Håll konstituerande möte och välj firmatecknare

  På det konstituerande mötet bildar ni UF-företaget och väljer firmatecknare. Det är viktigt att ni tar med protokollet till oss. Använd gärna mallen för protokoll och dagordning för att få med rätt beslut och formuleringar.

   

 2. Mejla ansökningshandlingar

  Följande handlingar ska mejlas till

  - Ansökan för UF-företag (pdf)
  - Protokoll från konstituerande möte
  - Registreringsbevis - skrivs ut från er profil hos UF
  - Godkännande för eventuell omyndig i företaget (pdf)

 3. Vi kontaktar er

  Vi hör av oss när det är dags för alla i företaget att komma till oss och skaffa banktjänster. Ta med följande till mötet: 

  - Giltig legitimation 
  - Godkännande av avtal omyndig (i original) 
  - Protokoll (i original) 

 4. Avslut av UF-året

  När UF-året närmar sig sitt slut är det dags att reflektera över lärdomarna som företagare. Det är också nu du väljer om du vill antingen ombilda företaget till ett bolag eller avsluta ditt UF-företag. Vi hjälper till under hela vägen.